The Sapphires

The-Sapphires-movie-poster-2

Vanaf minuut 1 voel je: “Dit wordt een lekkere feel-good movie.” Lekkere muziek, nostalgie en een maatschappijkritisch randje. En ook nog gebaseerd op waargebeurde feiten! Wat wil je nog meer? 🙂

Drie Aboriginal meisjes doen mee aan een talentenjacht met een country & western-nummer. Het blanke publiek kijkt hen met de nek aan. Behalve de aan lager wal geraakte pianist Dave. Die ziet wel wat in de meiden, maar dan moeten ze wel overstappen op soul. Als vierde wordt hun nicht Kay opgetrommeld. Zij is vanwege haar blanke huidskleur “gestolen” en wordt opgevoed als een blanke.

Met zijn vieren doen ze als The Sapphires auditie om voor de Amerikaanse troepen in Vietnam (het is 1968!) op te treden. Ze worden toegelaten, maar het is in Vietnam ondanks alle militaire escortes minder veilig dan ze dachten.

Heerlijke soulmuziek, een beetje romantiek, beetje oorlog, beetje Martin Luther King. Kan niet misgaan dus. Heerlijke film, die in oktober jl. al te zien was tijdens het Leids Film Festival. Nu dan in de bioscopen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s