Inferno (MET plot-verklappers!!!!!!)

20130706-231220.jpg
Bestuurders van menige stad zouden een gat in de lucht springen, als Dan Brown zijn nieuwste roman in die stad laat spelen. Het levert gegarandeerd veel publiciteit en extra toerisme op. Rome in Angels & Demons, Parijs in The Da Vinci Code, Washington in The Lost Symbol en nu Florence voor Inferno.

Harvard professor Robert Langdon krijgt in zijn nieuwste avontuur te maken met een groot probleem in Florence. Dante’s meesterwerk Divina Comedia is de aanleiding voor een nieuwe culturele speurtocht. Die leidt dit keer niet alleen naar Florence, maar ook naar de stad die langzaam maar zeker verdrinkt: Venetië. Beide steden zijn zeker een bezoek waard, al heb ik Florence met hevige regenbuien in mijn geheugen staan (en het Uffizi was maar deels open vanwege de bomaanslag van begin jaren ’90).

20130706-220906.jpg
Maar hoe verrassend: de uiteindelijke plot van het boek vindt plaats in Istanbul. In februari van dit jaar heb ik deze metropool bezocht en kan dat iedereen aanraden. De Haya Sofia, de Blauwe Moskee, de Cisterne, de brug naar Galata; er is zoveel te zien in deze stad op de grens van Oost en West. Het was wachten op een Dan Brown thriller in deze culturele en religieuze smeltkroes.
20130706-220746.jpg

Daarnaast heeft het boek een interessant maatschappelijk debat als onderlegger over de explosieve groei van de populatie op onze planeet en wat daartegen te doen. En dat de pest (Zwarte Dood) in de Middeleeuwen eenderde van de aardbevolking uitroeide, maar daardoor mede verantwoordelijk was voor de Renaissance. Dat Dan Brown ook een heel inventieve schrijver is, toont hij ook in dit boek aan door één scène twee keer letterlijk identiek te laten plaatsvinden, maar beide keren met verschillende uitkomst. Hij weet je echt op het verkeerde been te zetten!

Dus, zoek je nog een boek in het genre superieure vakantielectuur? Inferno is ook met deze plot-verklappers nog steeds zeer de moeite waard!

One thought on “Inferno (MET plot-verklappers!!!!!!)

  1. Pingback: Best of 2014 | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s