20130706-234853.jpg

Mijn boekenclub bestaat binnenkort 10 jaar. Een van de eerste boeken die we lazen was The Da Vinci Code van de toen nog vrijwel onbekende Dan Brown. We waren allemaal enthousiast over de combinatie van thriller, toeristische gids, college kunstgeschiedenis en een flinter maatschappijkritiek. Het succes van het boek hadden wij echter niet durven voorspellen.

20130706-222042.jpg

De andere boeken met Robert Langdon in de hoofdrol volgen eigenlijk allemaal hetzelfde patroon. Een mooie stad met veel kunsthistorie, verschillende symbolen die worden uitgelegd, een veel jongere knappe dame die de professor helpt, een moreel dilemma en een race tegen de klok. Maar ook: plotwendingen als haarspeldbochten, acties die de grenzen van het geloofwaardige tarten en extravagante ‘slechteriken’. Kortom, een superieure pageturner voor de vakantie!

20130706-221731.jpgEn in dat opzicht is Inferno niet verrassend of teleurstellend. Dit keer begint het verhaal in Florence met de Divina Comedia van Dante als cultureel uitgangspunt. Maar meer vertellen, zou teveel van het plot verklappen (als dat je niet boeit, lees dan mijn tweede blog over Inferno met plot-spoilers). Ik wil absoluut niet neerbuigend doen over Dan Brown. Lees Inferno en je hebt gegarandeerd lol en je wordt er wat wijzer van. En bovenal geeft het je nieuwe ideeën voor toekomstige vakanties. Wat wil een mens nog meer in vakantietijd?

Advertisements

2 thoughts on “Inferno (zonder plot-verpester)

  1. Pingback: Best of 2014 | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s