Book Clubbing (1)

In het Engels een avond over een Engelstalig boek kletsen. Dat is de kern van mijn Bookclub in Leiden e.o. Binnenkort bestaan we 10 jaar. Tijd voor een terugblik.
20130731-184325.jpg
Reis om de wereld
Het eerste boek waar we mee begonnen was Brasil van John Updike, dat zich deels in de Zuid-Amerikaanse jungle afspeelt. En dat was het begin van een reis door de wereld. Van Alaska (Into the Wild en World’s End) tot Zaïre (The Poisonwood Bible). Nederland komt er erg bekaaid vanaf. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, omdat we alleen Engelstalige boeken lezen. Maar in boeken over Zuid-Afrika (Disgrace en A Dry White Season) en New Amsterdam (World’s End) komt nog wel een woordje Nederlands voor.
Landen als Engeland, Verenigde Staten en India komen daarentegen heel vaak voor; met name India: Midnight’s Children, Sea of Poppies, The Match, White Tiger en Life of Pi.

20130731-185744.jpg
Reis door de tijd
Al die boeken hebben ons ook door vele tijdperken gevoerd. We lazen hele actuele boeken, maar ook klassiekers als Heart of Darkness en The Picture of Dorian Gray. En ze speelden zich af in de tijd van de Opium Oorlogen in Sea of Poppies, in Victoriaans Engeland (The Crimson, the Petal and the White), de Eerste (Toby’s Room) en Tweede Wereldoorlog (o.a. The Siege), de Koude Oorlog (The Way the Crow Flies) en post-9-11 (Terrorist).
En de toekomst kwam aan bod via tijdreizen (The Time Traveller’s Wife), science fiction (Specimen Days) en een post-apocalyptische wereld (The Road).

20130731-185601.jpg
Meer over mijn Book Club en de lijst met gelezen boeken in volgende blogs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s