Elysium

Ik heb een zwak voor Jodie Foster. Ik kan er ook niets aan doen. En in mindere mate voor Matt Damon. Als ze dan samen in een film spelen, ben ik op zijn minst geïnteresseerd. Nu is er Elysium, een science-fictionfilm over de wereld in 2154. De aarde is overbevolkt geraakt en de welgestelden hebben hun heil gezocht in een luxe-kolonie die als een soort satelliet rond de aarde hangt.

Deze futuristische gated community beschikt over de meest moderne apparatuur om mensen van al hun kwalen te genezen. Hier is echter geen ruimte voor arme sloebers, gelukszoekers, zielige en zieke mensjes van de Aarde. En Jodie Foster is de minister van Defensie die ongewenste elementen buiten moet houden. Die rol van ice cold bitch is haar op het lijf geschreven. Matt Damon is zo’n arme sloeber die door een noodlottig ongeval naar Elysium wil vluchten. Hij wordt omgebouwd tot een soort bionische man.

Elysium 2

De film is origineel en kom daar maar eens om in het huidige blockbuster-geweld. Echter ondanks de veelbelovende start, worden de verwachtingen niet echt ingelost. Dat komt omdat naar mijn mening het verhaal te zoetsappig is, wat niet strookt met het geweld van de film. De makers hebben het niet aangedurfd een onverbiddelijk verhaal te vertellen. Terwijl dat schatplichtige films als Robocop en Mad Max juist zo sterk maakte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s