Borgman

Pierre Bokma speelt een priester die zijn geweer laadt om op jacht te gaan in het bos. Daar wonen drie kerels, zwervers lijkt het, ondergronds. Ze weten ternauwernood te ontsnappen en vluchten de bewoonde wereld in.
Zo begint Borgman, de nieuwste film van Alex van Warmerdam. Opnieuw een absurdistische, beetje ontregelende film. Hij mocht meedingen in het Filmfestival van Cannes, maar won geen prijs. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de film daar net niet goed genoeg voor is. Maar desalniettemin is het een bezoekje zeker waard.

20130909-214439.jpg
In een villawijk belt de zwerver bij wildvreemden aan en vraagt of hij een bad mag nemen. Uiteindelijk komt hij bij een rijk gezin met drie kinderen en een Deense au-pair terecht. Daar ontregelt hij het rustige gezinsleven en brengt zijn maten en twee vrouwen geleidelijk het huis binnen. Deze bende (of roedel honden/wolven) neemt het huishouden over. De vrouw des huizes (Hadewych Minis) is kunstenares en de relatie met haar man staat onder druk. Ze krijgt hallucinaties en droombeelden en weet op een gegeven moment fantasie en werkelijkheid amper meer uit elkaar te houden.
Kortom: een soort boosaardig sprookje voor volwassenen, zonder moraal maar met onvergetelijke beelden en geweldig acteerwerk.

20130909-215136.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s