We Are Family (Kings Of Leon)

Ik leerde Kings of Leon kennen op de spinningles! Je verwacht het niet zo snel bij rockmuziek, maar de refreinen van Sex on Fire inspireren enorm om heel hard te sprinten. Na een paar keer heb ik toch maar gevraagd van wie dit geweldige nummer is. Dat bleek dus Kings of Leon. Ik kocht meteen hun grote doorbraakalbum Only By The Night met ook de megahit Use Somebody.

De band bestaat uit 3 broers en hun neef: Caleb, Nathan, Jared en Matthew Followill. Vind je het gek dat er af en toe strubbelingen in de band zijn! De documentaire Talihina Sky. The Story Of Kings Of Leon legt de roots van de band genadeloos bloot (bekijk de trailer hierboven). In het diepe oer-conservatieve zuiden van de Verenigde Staten is de gemeenschap van Talihina (Oklahoma) de bakermat van de band. Het is een zootje ongeregeld dat in armoedige omstandigheden verkeert. Daar groeien de drie broers Followill op in de Pinkstergemeenschap. Hun vader is predikant en hun moeder gelooft in wonderen als gevolg van veel bidden. Rock and Roll is de muziek van de Duivel en televisie is de eenogige duivel. Toch gaan hun ouders scheiden en de broers leven nog meer in armoede. In de kerk leren de twee oudste broers hun muzikale talent te benutten. Als ze uiteindelijk een rockband gaan vormen, nemen ze hun jonge broer en neef onder hun hoede. Het verbaast niet dat Kings Of Leon -eenmaal succesvol- helemaal los gaat in de wereld van sex, drugs en rock & roll. Het komt zelfs zo ver, dat ze in de film vanuit het buitenland stiekem hun stem uitbrengen op Obama! 🙂

Mechanical Bull

Ondanks alle strubbelingen blijft de band een (h)echte familie en onderhouden ze alle contacten tijdens de jaarlijkse reünie in Talihina. Na het zien van de documentaire snap je beter hoe de band in elkaar steekt. Op het onlangs verschenen album Mechanical Bull brengen ze dit mooi onder woorden in het nummer Family Tree: “I am your family tree, I know you A to Z, this is a secret proposition, lay your hands on me.” Tja, blood is thicker than water!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s