Spin That Record (1)

Een jaar of 10 geleden begon ik met indoor cycling, oftewel spinning. Goed voor de conditie, goed voor de fietstechniek, maar bovenal een fijne combi van sport en muziek. Dit zijn een paar van mijn favoriete spinning nummers aller tijden:

The Rockafeller Skank – Fatboy Slim (1998)
De Engelse producer Norman Cook had er een aantal danceprojecten op zitten, toen hij definitief doorbrak met Fatboy Slim. Dit was de eerste van vier singles van het succesvolle album You’ve Come a Long Way Baby. De tekst is niet veel meer dan: “Check it out yo, the funk soul brother”. Het meest opmerkelijke aan dit geniale dancenummer is dat het tempo van de song steeds een beetje sneller gaat. Op de spinningfiets levert dat een zware maar inspirerende oefening op. Met hetzelfde zware verzet het tempo zo lang mogelijk volhouden! Dat is de uitdaging.

Kryptonite – Three Doors Down (2000)
De eerste hit in Nederland van deze rock/grungeband gaat over de groene steensoort waar Clark Kent, alias Superman, alias The Man of Steel allergisch voor is en waardoor hij zijn superkrachten kwijtraakt wanneer hij ermee in aanraking komt. Het is een van de ultieme sprint-nummers van spinning. Tijdens de coupletten nog gewoon op de maat meefietsen, maar in de refreinen helemaal los en zo snel mogelijk sprinten, tot je tong op je schoenen ligt.

Going Insane – Warp Brothers (?)

Heel lang wist ik niet welk nummer dit was. Wij noemden het het doedelzaknummer. Geen hit in Nederland, maar iedereen die de afgelopen 10 jaar heeft gespind, kent het nummer geheid. Het is ook behoorlijk lastig te vinden. I-Tunes verkoopt het niet; er is geen officiële clip; dus het vraagt wat creativiteit om het nummer te bemachtigen. De stuwende beat in combinatie met de doedelzakken zorgt ervoor dat je helemaal voluit kan gaan op de spinning fiets. De clubversie van ruim 7 minuten was vaak de uitsmijter van de spinning les. Goed voor je endorphine high!

Advertisements

One thought on “Spin That Record (1)

  1. Mandy

    Ik heb gegoogled op ‘spinning muziek doedelzak’ en kwam uit bij deze pagina, je bent mijn held! Inderdaad al vele mannen helemaal kapot op gegaan, heerlijk nummer om op te fietsen.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s