Summer ♥2♥ Moroder

Donna-Summer-Love-To-Love-You-Donna-608x608Daft Punk

Wie Donna Summer zegt, zegt Giorgio Moroder. En andersom. Ze horen nu eenmaal bij elkaar zoals Lennon en McCartney. Hun beider carrière zou zonder elkaar heel anders en minder succesvol zijn geweest. Beiden staan ze weer in de belangstelling.

Summer
Vorige week verscheen het album Love To Love You Donna. Een verzameling eigentijdse remixen van een aantal van haar grootste hits. De nadruk ligt op het tijdperk dat ze nauw met Moroder werkte. Er staat zelfs een ‘nieuw’ nummer van het tweetal op: La Dolce Vita. Nederlandse deejays doen ook een duit in het zakje. Afrojack levert een strakke remix van kreun-klassieker I Feel Love, misschien wel het ultieme Summer/Moroder nummer. Maar nog indrukwekkender is de remix, die Laidback Luke maakte  van MacArthur’s Park (met de mysterieuze tekst “Someone left the cake out in the rain?”). Met name de instrumentele versie laat zien dat dit nummer nog steeds staat als een huis!

Moroder
Dit voorjaar verscheen Random Access Memories, het laatste Daft Punk album en één van de beste albums van 2013. Het onbetwiste hoogtepunt is de track Giorgio by Moroder. In dit 9 minuten durende prijsnummer beschrijft de beroemde dancepionier zijn eigen muzikale loopbaan. Het gebroken Engels van de van oorsprong Italiaanse musicus is werkelijk schattig, vooral zijn klemtonen in de woorden discotèque en synthesízer. “Once you free your mind about the concept of harmony, of music being correct, you can do whatever you want”.  De muzikale orgie die de heren van Daft Punk vervolgens voorschotelen is werkelijk adembenemend. Giorgio Moroder, de godfather of dance, kreeg vele prijzen in zijn loopbaan, waaronder meerdere Oscars (o.a. voor de muziek van Midnight Express), maar een beter eerbetoon dan dit nummer had hij zich niet kunnen wensen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s