Christmas Carols

Schrijf een originele Kersthit en je zit er de rest van je leven warmpjes bij! Mariah Carey zou alleen van de royalties van de ultieme Kersthit All I Want For Christmas Is You royaal kunnen leven. Hetzelfde geldt voor Last Christmas van Wham! uit 1984.

Elk jaar komt er een stapel nieuwe Kerstalbums uit en elk jaar is het de vraag of er een waardige opvolger van genoemde hits bij zit. Dit jaar heeft Kelly Clarkson de grootste kans om een moderne Kerstklassieker in the pocket te hebben. Luister eens naar haar nummer Underneath The Tree en je zou zweren dat het van het befaamde Phil Spector Kerstalbum komt.

The Killers, dat leuke rockbandje uit Las Vegas brengt dit jaar voor het achtste jaar op rij een Kerstsingle uit. De opbrengsten zijn voor het goede doel: (RED), dat zich inzet voor aidsbestrijding. De nummers zijn totaal verschillend van elkaar en breken met alle muzikale wetten van de Kersthit. Zo nemen ze zichzelf en hun muziek een beetje op de hak. Dit jaar is het Christmas in L.A., een Eagles-achtig nummer waarin een werkloze acteur in Hollywood mijmert over het leven dat hij elders heeft achtergelaten inclusief de White Christmas.
Mijn favoriet is echter The Cowboys Christmas Ball, een vrolijk liedje over Kerst op de prairie van Amerika.

Het heeft The Killers nog niet de eeuwige roem van de Kersthit opgeleverd. Dat is vooral jammer voor het goede doel! Dus kom op: de verzamelde Kersthits zijn gewoon op I-Tunes te koop!

Advertisements

1 thought on “Christmas Carols

  1. Pingback: Disco-Rock Killers | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s