Bright Christmas (Australia)

Auto rijden in Australië is dubbel spannend. Niet alleen is het wennen om links te rijden. Dat hadden we in Schotland ook al gedaan. Maar daar heb je het dubbele voordeel van in je eigen auto te rijden: die is vertrouwd en bovendien houden Engelse auto’s rekening met je als ze een kenteken van het continent zien.

In onze gehuurde Australische auto gelden die voordelen helaas niet! Het is helemaal wennen dat alles in de auto gevoelsmatig op de verkeerde plek zit. Het enige, dat voor je gevoel klopt zijn de pedalen. Die zijn hetzelfde als in je eigen auto. Maar verder… Het stuur en de driver’s seat zijn links; de richtingwijzers zitten rechts en de versnellingspook links. Ik heb gisteren en vandaag wel twintig keer de ruitenwissers aangezet, terwijl ik richting wilde aangeven. Nou moet je in het verkeer best vaak richting kiezen, maar het lijkt er in de verste verte niet op, dat het hier gaat regenen.

20131223-213543.jpg

Vandaag heb ik gezwommen in de oceaan. Dat wordt overal zeer afgeraden vanwege de zogenaamde Marine Stingers. Deze vrijwel onzichtbare kwallen zijn erg actief in dit deel van het jaar. Van een beet kun je behoorlijk ziek worden, een beetje vergelijkbaar met een tekenbeet. Gelukkig is een deel van de zee bij het strand afgezet met een groot drijvend net, zodat je daarbinnen veilig kunt zwemmen. De dagen rond Kerstmis zijn we op de Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef. En sorry voor alle lezers op het noordelijk halfrond: ze voorspellen hier A Warm and Bright Christmas! Ik wens al mijn bloglezers Prachtige Kerstdagen en Vrede op Aard! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s