2013 Top 5

2013 was een jaar waarin veel is gebeurd. Ook een jaar vol geweldige ervaringen. Dit is mijn Top 5 van 2013:

1. Scheuren in Tesla sportwagen
Mijn broer won een testrit in een elektrische sportwagen en ik mocht mee. Samen twee uur lang scheuren in een Turbo Tesla. In 3,7 seconden naar 100 kilometer per uur. Dat brengt de kwajongen in je boven. Gelukkig heeft de snelheidspolitie ons niet gesnapt! Lees blog: Tesla Boys.

2. Finding Nemo
Ik vond de film over het schattige clownsvisje iets te kinderachtig, maar in het echt vond ik het snorkelen op het Groot Koraal Rif werkelijk fantastisch. Na een poosje ben je elk gevoel van tijd en ruimte vergeten. En als je dan eindelijk Nemo hebt gevonden, kan je dag niet meer stuk.

3. Beklimming Ben Nevis
De hoogste top op het Britse eiland ligt in Schotland. De meeste dagen van het jaar is de top in mist gehuld. Maar soms heb je geluk, bijvoorbeeld met een Schotse hittegolf. Hierdoor konden we de top beklimmen en alles goed zien. Uiteraard heeft alles een prijs. De felle zon maakte de klim vanaf ‘s ochtends vroeg extra zwaar. Veel zweetdruppels en verbrande lichaamsdelen. Het was het meer dan waard. Lees blog: Scottish Heatwave.

4. Bloggen
Mijn hele leven schrijf ik al. Ik vind het leuk, het is deel van mijn beroep en ik ben er best goed in. Vrees niet, ik zal geen roman gaan schrijven. Ik ken de beperkingen van mijn talent. Maar het schrijven van een blog is veel leuker dan ik dacht. Het is enerverend dat mensen je stukjes lezen en dat werkt weer verslavend. Ik ga er nog even mee door!

20131227-175523.jpg
5. ABBA-museum Stockholm
Mijn jeugdidolen hebben eindelijk een eigen museum in de Zweedse hoofdstad. Het was al fantastisch om in hartje zomer met mijn racefiets de mooie stad beter te leren kennen. Maar het museum was een heel nieuwe ervaring. Natuurlijk is er niet veel wat ik nog niet wist. Maar toch waren er tv-opnames die ik nooit eerder had gezien. De compilatiefilm van Zweedse clipregisseur Jonas Akerlund (Ray of Light) was overdonderend. De door de vier ABBA’s gesproken begeleiding maakte het heel bijzonder. Lees blogs: Summer Night City en The Swedish Cook.

En de eervolle vermeldingen zijn voor Istanbul (kosmopolis tussen Europa en Azië), fietsen door zomers Amsterdam (Amsterdamse Bos, Vondelpark en onder Rijksmuseum!), de Grenslandklassieker (175 km op de racefiets klimmen en dalen door Limburg, België en Duitsland) en Kerstmis op het witte strand van Whitehaven Beach.

One thought on “2013 Top 5

  1. Pingback: Best of 2014 | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s