American Hustle

The Seventies blijven filmmakers inspireren. Al was het alleen maar omdat het zo’n geweldige soundtrack oplevert. American Hustler speelt in 1978 en ziet er geweldig uit en de muziek is fabulous.
Het verhaal draait om twee oplichters (Christian Bale en Amy Adams), die tegen de lamp lopen. Om hun straf te ontlopen, worden ze door een geflipte FBI-agent (Bradley Cooper) gedwongen corrupte politici (o.a. Jeremy Renner en Robert de Niro) in de val te lokken. Wie wie nu precies bedondert wordt op een gegeven moment wel erg ingewikkeld. Gelukkig is het allemaal ook erg geestig!
Daar doorheen zit nog een moeilijk na te vertellen persoonlijke verwikkeling, waarbij de vrouw van Christian Bale een hoofdrol speelt. Die rol is voor Jennifer Lawrence, bekend van The Hunger Games en haar Oscarwinnende rol in Silver Linings Playbook (van dezelfde regisseur).
En het zou me niet verbazen als de acteurs Oscar-nominaties voor hun rollen krijgen. Ze spelen namelijk stuk voor stuk de sterren van de hemel. Ik denk dat de film zelf niet in de prijzen zal vallen. Daar is het verhaal iets te gezocht en te oppervlakkig voor.
20131228-004247.jpg
Al met al een leuke film met onvergetelijke scènes rond het toupetje van Bale en het permanentje van Cooper. Als je haar maar goedzit….

Advertisements

One thought on “American Hustle

  1. Pingback: 12 Years A Slave | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s