Happy New Sydney (Australia)

Sydney, 31 december 2013, 21.43 uur. De Kerstvakantie in Australië begon met Kerst op een hagelwit strand op Whitehaven Beach. En nu New Year’s Eve in Sydney.

Het is waarschijnlijk het grootste en wel zeker het beroemdste evenement van het land. Toch is het simpel: een adembenemende vuurwerkshow tegen het decor van twee iconische bouwwerken in de stad: Sydney Opera House en Sydney Harbour Bridge. Dit is de eerste wereldstad waar het nieuwe jaar begint; dus gaan de beelden de journaals van heel de wereld over.

We waren gewaarschuwd dat we er vroeg bij moesten zijn om een gratis plek in het Mrs. Macquairie Park te krijgen. Om 9.30 uur waren we ter plekke met nog een paar duizend enthousiastelingen. De rij vormt zich heel gedisciplineerd. Het is alsof we een dagje naar een heel druk strand gaan. Picknickspullen, zonnebrand en veel water in de rugtas. Er mogen in totaal 17.000 mensen het park in, dat om 15.00 uur dicht gaat. Binnen is binnen!
<

20140101-140955.jpg

Om 21.00 uur start de eerste show. De openbare verlichting gaat uit en 8 minuten lang is er geweldig vuurwerk te zien. Maar het echte werk is natuurlijk om 23.59.52 uur als het aftellen begint, waarna de hele brug vuurwerk spuwt. Het was werkelijk geweldig dit een keer mee te maken.

Ik wens iedereen een gelukkig en fantastisch 2014!

Advertisements

One thought on “Happy New Sydney (Australia)

  1. Pingback: Best of 2014 | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s