Dallas Buyers Club: Jared Leto

Afgelopen zomer stond Jared Leto met zijn band 30 Seconds to Mars op Pinkpop. Tijdens een interview weigert de zanger/acteur vragen te beantwoorden over zijn acteercarrière. Jared wil immers een serieuze rockzanger zijn. Terwijl hij toch echt beroemd is geworden als acteur. Eerst als junkie in het onovertroffen Requiem for a Dream. Maar bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rol in Fight Club. Zijn mooie gezicht wordt tot moes geslagen, omdat het te mooi is.

20140126-094225.jpg20140126-094238.jpg

Nu speelt hij voor het eerst in jaren weer in een film, The Dallas Buyers Club. Hij gaat direct met een Oscarnominatie voor beste mannelijke bijrol aan de haal. Ook de hoofdrolspeler van dit drama, Matthew McConaughey kreeg een Oscarnominatie. Eerlijk is eerlijk: het zal nooit mijn favoriete acteur worden, maar in deze film zet hij een memorabel karakter neer. Ron Woodroff is eigenlijk een ontzettend onsympathiek persoon. White trailer trash, rodeoman, die alles doet wat God verboden heeft. Hij neukt erop los, zuipt als een Tempelier, rookt als een ketter en snuift bovendien flink. Als hij in 1985 bij toeval erachter komt dat hij HIV-positief is en AIDS heeft, reageert hij niet alleen vol ongeloof maar ook uitgesproken homofobisch. AIDS is immers een ziekte voor faggots en daar heeft hij enorm de schurft aan! De ontmoeting met Raymond (Jared Leto), die bij voorkeur als vrouw door het leven gaat, is het begin van toenadering met veel van zijn lotgenoten. Hij loopt tegen de macht van de farmaceutische industrie en de autoriteiten (Federal Drug Administration) op als hij de beste medicijnen wil krijgen en deze desnoods illegaal importeert.

20140126-094337.jpgDe film is geen cinematografisch hoogtepunt en vertelt het verhaal nogal standaard. De vertolkingen door de twee acteurs zijn echter wel heel goed. Gezien de thematiek en het drama zou het me niet verbazen als ze beiden met de eer gaan strijken. En misschien gaan we dan Jared weer vaker op het witte doek zien. In zijn geval is het antwoord op de vraag ‘Music or Movies?’ wat mij betreft Movies!

Zie ook mijn blog over Justin Timberlake. Music or Movies: http://wp.me/p3FHho-nd

One thought on “Dallas Buyers Club: Jared Leto

  1. Pingback: 12 Years A Slave | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s