Detox: Move Your Body (6)

Het seizoen voor racefietsen is langzaam maar zeker weer gestart. De milde winter helpt daarbij flink. Vorig jaar was februari een maand om te schaatsen en te sleeën; dit jaar konden we al vroeg in het zadel.

Toen ik begon aan de Detox-maand was mijn vraag (of zorg) of dit wel verenigbaar is met stevige sportieve inspanningen! Elke week ga ik meestal twee keer een uur spinnen, wat toch een flinke inspanning vergt. Daarnaast ga ik op 15 maart a.s. weer meedoen aan de Joop Zoetemelk Classic (100 kilometer door het Groene Hart). Dat vraagt wel enige training in de buitenlucht.

Snelle JelleNou zijn koolhydraten en suikers belangrijke brandstof voor dergelijke krachtsinspanningen. Laat die nou op de lijst van niet-toegestane voeding staan tijdens mijn Detox-maand. Geen stevige pastaschotel de avond voorafgaand aan een lange tocht. Geen energiedrankjes met veel te veel suiker. En geen Snelle Jelles, eierkoeken en krentenbollen op mijn rug om onderweg wat energie bij te eten. Gelukkig passen bananen wel in het programma en in mijn fietsshirt!

Het ging uiteraard goed deze maand. Flink bewegen hoort ook bij het programma om gezonder te leven. En ik ben niet van de fiets gevallen door hongerklop! Ik weet echter nu wel dat ik tijdens het fietsseizoen (dat ongeveer tot oktober loopt) weer zoete snacks ga meenemen. Ook al ben ik me deze maand heel bewust geworden van hoe verslavend suiker is en hoeveel suiker er (al dan niet verborgen) in ons eten zit!

Dit is deel 6 van mijn ervaringen van één maand Detoxen. Lees ook mijn vorige blogs:

Detox: Food 4 Thought (1) http://wp.me/p3FHho-nX
Detox: Good 4U? (2) http://wp.me/p3FHho-ou
Detox Challenge (3) http://wp.me/p3FHho-oD
Detox: A Cold Shower (4) http://wp.me/p3FHho-oT
Detox Experience (5) http://wp.me/p3FHho-pp 

3 thoughts on “Detox: Move Your Body (6)

  1. Pingback: Detox Horizon (7) | KeesPaalvast

  2. Pingback: Best of 2014 | KeesPaalvast

  3. Pingback: Detox: Balans (8) | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s