Golden Girls on the Dancefloor

Cher is 67 jaar en bracht vorig jaar een nieuw album uit, Closer to the Truth. Op de hoes staat ze afgebeeld als stoeipoes. Ik schat dat er een boel CherBotox en Photoshop aan te pas is gekomen. Vooropgesteld, ik heb heel veel ontzag voor de ongelooflijke carrière van Cher; op muzikaal gebied, maar nog meer respecteer ik haar acteercarrière. De Oscar voor haar rol in Moonstruck was misschien niet eens zo terecht voor die rol, maar veel meer voor eerdere rollen in Mask, Silkwood en Come back to the Five-and-Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean. Maar wat bezielt haar om op haar leeftijd nog een plaat te maken met hijgerige discotracks? Ze is echter niet de enige.

Het nieuwe album van Kylie Minogue heet Kiss Me Once. De hoes van de eerste single laat de zangeres met een blote rug zien. De titels op het album beloven veel hitsige teksten (Sexy Love, Sexercize en Les Sex). Kylie is “pas” 45 jaar, maar doet nog steeds alsof ze 28 is. Haar muzikale loopbaan ligt alweer een tijd op zijn gat. Dus wordt bijna wanhopig alles uit de kast getrokken. Jurylid in The Voice UK, een duet met hartenbreker Enrique Iglesias, clips met veel half ontblote dansers en vooral alleen maar up-tempo nummers. Een mooie ballad past blijkbaar niet in het concept. Hetzelfde gaat op voor de Queen of Pop, Madonna. Deze week werd bekend dat ze de studio induikt met het Zweedse muzikale wonderkind en danceproducer Avicii (zie ook mijn blog: Swedish Hits Mafia: http://wp.me/p3FHho-69) om aan haar 13e studioalbum te werken. Ze is inmiddels 55 en omringt zich steeds vaker met jonge hippe artiesten en producers om te verhullen dat ze “het” eigenlijk niet meer heeft. En de wanhopige pogingen er nog sexy uit te zien roepen bij mij enkel medelijden op.

MadonnaHet tragische van genoemde artiesten is dat ze allang over hun top zijn. De generatie die na hen kwam, denk aan Britney Spears (32), Christina Aguilera (33), Shakira (37) en zelfs Lady Gaga (27), is dat eigenlijk ook al. De jongste generatie van Rihanna (26), Katy Perry (29) en Miley Cyrus (21) heeft de macht gegrepen. De meeste zangeressen krijgen het moeilijk nadat ze moeder zijn geworden. Dat doet iets met hoe het publiek tegen ze aankijkt. Blijkbaar verdwijnt het sexappeal. De enige die hier schijnbaar weinig last van heeft is Beyoncé (32). Die blijft sexy en maakt nog steeds succesvolle platen.

Het is wrang, maar helaas waar. Vrouwen hebben een kortere houdbaarheid. Mijn advies: gedraag je naar je leeftijd en richt je op je oorspronkelijke fans die in de tussentijd ook ouder zijn geworden.

Advertisements

2 thoughts on “Golden Girls on the Dancefloor

  1. Pingback: Rebel @ Heart | KeesPaalvast

  2. Pingback: Strike A Pose (In Bed With Madonna) | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s