Dracula: New Blood

“I live in the Darkness. But I yearn for the Light.” Dat is de bottom-line van de nieuwe tv-serie over Dracula. Dit keer is het verhaal verplaatst naar Londen aan het einde van de 19e eeuw. Op de drempel van de moderne tijd is Alexander Grayson een vreemde buitenstaander. Hij is Amerikaan en een visionair die de wereld vooruit wil helpen met draadloze elektriciteit.20140426-234513.jpg In werkelijkheid is hij Dracula, die door professor Van Helsing opnieuw tot leven is gewekt na vier eeuwen begraven te zijn geweest. Gezamenlijk zoeken ze wraak voor de moord op hun geliefden en familie. En zo zijn de aartsvijanden nu elkaars bondgenoten. Althans, zo lijkt het.
Grayson heeft zijn vrouw Ilona verloren in de Inquisitie en nu ontmoet hij Mina, die sprekend lijkt op Ilona. Ze voelt zich erg aangetrokken tot Grayson. Er is een klein probleem: ze is net verloofd met Jonathan Harker, een journalist die als pr-man voor Grayson gaat werken. Het verhaal levert volop erotische verwikkelingen op, inclusief een lesbisch subplot.
De serie maakt van Dracula een übersexy karakter. 20140426-234315.jpgInteressant tegen de achtergrond van de Victoriaanse tijd. Jonathan Rhys Meyers zet de duistere hertog zeer overtuigend neer. Hij is aantrekkelijk en afstotend tegelijk. Na zijn overtuigende rol als Hendrik VIII in The Tudors, speelt hij nu opnieuw de charmante en tragische slechterik.
Ik was erg sceptisch en vroeg me af of er rond dit personage en vampiers in het algemeen nog enige originaliteit mogelijk zou zijn. De combinatie vampiers en sex leek na True Blood uitgewerkt. Je zou denken dat inmiddels dit genre aan ernstige bloedarmoede zou lijden. Maar er blijkt nog steeds leven te zitten in het personage Dracula!

Lees ook mijn blog over True Blood:

Show(s)toppers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s