Exit TV

De kogel is door de kerk! Waarom nog geld spenderen aan iets wat ik nauwelijks nog gebruik en waar ik een groeiende weerzin tegen heb ontwikkeld? “Waar gaat dit in vredesnaam over?”, hoor ik u denken. Het zit zo! Ik heb mijn tv-abonnement met ingang van 1 juli a.s. stopgezet. Ik ben benieuwd of ik het een jaar zonder kan volhouden.

Ik ben opgegroeid met televisie. Ik heb er geen principiële bezwaren tegen. Integendeel. Toen ik opgroeide in een klein dorpje was het mijn venster op de wereld. Door school, tv en krant werd mijn blik op de wereld enorm verbreed en verdiept. Maar ook van de amusementswaarde van tv heb ik decennia genoten. Heel veel klassieke films heb ik op het beeldscherm gezien.

Toch heb ik een groeiende aversie gekregen tegen de programma’s die de zenders ons voorschotelen. Het ongebreidelde gebabbel over niks in 101 praatprogramma’s met steeds dezelfde gasten. Films die verminkt worden door logo’s, eindeloze reclames, weerberichten, Hart van Nederland, non-informatie en waar alle aftiteling roekeloos van wordt weggeknipt. En breek me de bek niet open over muziek op televisie: zelfs bij een mooi conceptSinger Songwriter
als de Beste Singer Songwriter van Nederland moet er door de liedjes heen commentaar worden gegeven.

Ik merk dat ik steeds minder tv kijk. Nieuws haal ik van Internet of uit de digitale krant. Ik kijk series en films op DVD en in toenemende mate van Uitzending Gemist of Apple TV. Ik keek een tijd met veel plezier naar continu muziekkanalen als 192TV (maar die heeft een te hoog Demis Roussous-gehalte).

Ik ben erg benieuwd of en wat ik het meest ga missen. Ik zal er verslag van doen op dit weblog. Ik bespaar in ieder geval ruim € 30 per maand. Daar kan ik best een boel films of series legaal van kopen of downloaden!

Advertisements

3 thoughts on “Exit TV

  1. Johna211

    You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it! bdkabafbdcdf

    Reply
  2. Pingback: Seeing is Believing? (Exit TV 2) | KeesPaalvast

  3. Pingback: Cineville (Exit TV 3) | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s