Boyhood

LET OP: Dit blog bevat spoilers!
Deze film opent met Yellow van Coldplay, een nummer uit 2000. Hij gaat over de jongensjaren van Mason Jr. Hij leeft met zijn zus Samantha en zijn single mother (Patricia Arquette) in Texas. Na een lange tijd komt hun vader (Ethan Hawke) in zijn oldtimer sportwagen weer langs nadat hij een tijd in Alaska is geweest!
Op dat moment denk je als kijker dat deze film over opgroeien in een gebroken gezin gaat. Dat klopt ook wel, maar je snapt dan nog niet dat de film over de tijdspanne van ruim tien jaar met dezelfde acteurs is opgenomen. En het scenario is gedurende die periode ook ontwikkeld. De stukjes over de Irak-oorlog, de campagne van Obama en Sarah Palin zijn niet later maar ten tijde van bedacht en gespeeld.

20140712-213318-77598083.jpg
Het zijn vooral de twee kinderen die voor je ogen opgroeien van kleine kinderen tot pubers en kleine en bijna volwassenen. Uiteraard is de groeispurt bij Samantha veel eerder aan de orde dan bij Mason. Eerst denk je nog dat er een tweede actrice is gevonden die heel veel op het jonge meisje lijkt. Op een gegeven moment snap je de clou: geen special effects, geen stand-ins, maar een soort reallife
soapmovie
.

Verwacht geen begin, midden en eind of iets dat op een plot lijkt, maar laat je verwonderen door het hartverwarmende en geestige drama over een jonge alleenstaande moeder die een slechte keuze heeft als het om mannen gaat. Drie keer gaat ze scheiden, maar eigenlijk was haar eerste man zo slecht nog niet. Hij blijkt ook nog een goede vader te worden. Een mooie film met goede acteurs en een mooie moraal!

One thought on “Boyhood

  1. Pingback: Before Midnight, Sunset, Sunrise (Ethan Hawke) | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s