Dolce Vita (Italo)

Begin jaren ’80 was er een interessante stroming in de popmuziek: Italo Disco. Toeristen ontdekten deze vrolijke, ongecompliceerde nummers en namen ze mee terug naar huis. In navolging van de Italiaanse discopionier Giorgio Moroder zorgde de synthesizer voor de elektronische klanken.

De nummers waren in het Italiaans, Spaans of Engels en bezongen vooral het zonnige en vrolijke Italië. Vamos A La Playa, Happy Station, Ti Sento en mijn favoriet Ma Quale Idea (Balla) van Pino d’Angio. Ik heb inmiddels vooral de steden van het land leren kennen. Perugia, Siena, San Gimignano, Milaan, Verona en Venetië. Stuk voor stuk mooie steden met elk hun eigen verhaal en unieke charme. Dit jaar stonden Pisa en Florence op het programma. Mijn vorige bezoek aan Florence was kort en extreem nat! Dit jaar was er meer tijd en meer zon om een van de mooiste steden ter wereld te bezoeken. Het Uffizi met de Primavera en de Geboorte van Venus (Botticelli). De Accademia met de David van Michelangelo. De tuinen van Boboli, Palazzo Vecchio, de Dom en Ponte Vecchio.
/>IMG_0353.JPG
In Pisa draait alles uiteraard om de klokkentoren die meer dan 5 graden uit het lood staat. Het is al bijzonder om dit te zien, maar het beklimmen is een heel aparte gewaarwording. Lopend op de ronde trappen speelt de zwaartekracht een spannend spel met je. Het is lastig om je evenwicht te bewaren, omdat je met de toren meehelt. Het is een gevoel alsof je zeebenen hebt. Het uitzicht over de Kathedraal en bijhorende gebouwen en de stad is een echte beloning.

Genietend van de schoonheid van het volk en de cultuur, het lekkere eten en het stralende weer bleef dit ultieme Italo-liedje en zomerhit van Ryan Paris maar in mijn hoofd opduiken. Terug in Nederland veroorzaakt het een gevoel van heimwee: Back to the 80’s en La Dolce Vita.

Lees ook mijn blogs over:
Giorgio Moroder
Inferno
Genua (La Superba)

Advertisements

One thought on “Dolce Vita (Italo)

  1. Pingback: Best of 2014 | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s