A Most Wanted Man

De eerste film die ik zag met Philip Seymour Hoffman was Boogie Nights uit 1997. Daarin speelt hij de iets te dikke, sullige geluidsman die verliefd wordt op de Dirk Diggler (gespeeld door Mark Wahlberg), de zwaar geschapen ster uit de erotische films van eind jaren ’70.

IMG_0356.PNG

Boogie Nights

Vervolgens kwam je hem steeds vaker tegen in steeds grotere rollen, zowel in arthouse als in mainstream films. Zijn rol als dandy Truman Capote was goed voor een Oscar. Maar als bad guy in bijvoorbeeld Mission Impossible III stond hij er ook!

Nu is hij niet meer en lag er nog een film op de plank: A Most Wanted Man onder regie van de Nederlander Anton Corbijn. Deze spionagethriller gaat over een geheime afdeling binnen de Duitse geheime dienst. Ze opereert in Hamburg onder de radar en hoopt via een klein netwerk terrorisme tegen te gaan.
De Tsjetsjeense Issa Karpov arriveert via de haven in Hamburg en wordt een doelwit van de eenheid. Onduidelijk is of hij van goede of kwade wil is. Uiteindelijk is hij vooral interessant omdat via hem een grotere vis kan worden gevangen. Dit is een verlichte moslimprofessor die voor goede doelen geld inzamelt, maar tegelijkertijd moslimextremisten aan wapens helpt. Ondertussen lopen de verschillende geheime diensten van verschillende landen elkaar verschrikkelijk in de weg.
Een goede film met een goed overzichtelijk verhaal (het blijft netjes binnen de lijntjes), mooie beelden en goede acteurs. Het is niet superspannend, maar je blijft wel continu geboeid.

IMG_0357.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s