Gone Girl (Film)

Deze zomer las ik het boek Gone Girl van Gillian Flynn. Een heerlijk vakantieboek, waar ik eerder al een blog aan wijdde. Toen was al bekend dat de verfilming er aan kwam. En het is redelijk uniek: de film is minstens zo goed als het boek!

Het verhaal gaat over het echtpaar Amy en Nick Dunne. Zij is vermist en hij is de belangrijkste verdachte. Ik zal verder niets verklappen over het plot behalve dat het draait om een huwelijk in verval, waarbij de media er bovenop zitten.

Het scenario is minstens zo inventief als de roman. De dialogen zijn scherp en je moet goed blijven opletten. De regie van David Fincher is erg sterk, vooral in een aantal heftige scènes. Maar de film stijgt vooral boven zichzelf uit door de ijzersterke rollen. Ben Affleck had niet beter gecast kunnen worden dan als de sullige charmeur Nick Dunne. “Is-ie schuldig of heeft-ie alleen de schijn tegen?”, blijf je je afvragen. Zijn Angel Face met kuiltje in zijn wang past perfect bij het karakter. Je zou bijna denken dat de schrijfster Ben in gedachte had toen ze het verhaal bedacht.

IMG_0367.JPG
Rosamund Pike vertolkt de rol van Amy geweldig. Ik kende haar hiervoor nog niet, maar daar gaan we nog veel van horen. En in de bijrollen valt vooral de vrouwelijke detective Boney op, een sterke rol van Kim Dickens, die bekend is van haar rol als topchef in Treme.

Dus geen uitspraak als ‘Boek/Film was beter‘. Ik zeg: Gelijkspel!

Advertisements

One thought on “Gone Girl (Film)

  1. Pingback: The Girl on the Train | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s