Detox: Balans (8)

De maand februari zit er bijna op. Dat betekent ook dat mijn 28 dagen Detox er bijna op zitten. Vorig jaar deed ik dit voor het eerst als een soort challenge. Inmiddels past het gedeeltelijk in mijn dagelijkse routine en februari is voor de tweede keer mijn Detox-maand.

Ik was al gestopt met vlees eten, dus dat was niet zo moeilijk. Het stoppen met alle frisdrank met suiker en suikervervangers is geen opoffering. Laatst was in het nieuws dat we in Nederland steedsdopper3 minder frisdrank en steeds meer water drinken! Blijkbaar is het een gezonde trend. Brood is alleen nog maar volkoren. De smerige automatenkoffie op het werk sla ik over. En verklaar me voor gek: het borstelen en koud afdouchen zit nu ook in mijn dagrepertoire. Het is heerlijk en je wordt er echt wakker van.

Tijdens februari was de Detox-kuur iets strenger dan wat ik had overgenomen. Geen alcohol, koffie, suiker, tarwe, e-nummers en koeienzuivel. Alleen kruiden- of groene thee en alleen Spa rood als frisdrank. Dat betekende weer veel fruit en salades mee naar het werk, want het bedrijfsrestaurant biedt ongeveer alleen een appel en een gekookt ei binnen dit regime. Steeds meer mensen zitten tijdens de lunch uit een Tupperware-bak hun zelf bereide maal te eten. Het is een trend als de uitwassen ervan in het nieuws komen. Aldus geschiedde. Zo was er het verhaal van ondervoede kinderen, die nauwelijks te eten krijgen. Nou is oBioFrietkraamplettendheid voor obesitas bij kinderen anno nu zeer terecht, maar sommige gezondheidsfreak-ouders schieten daarin helemaal door. Ook Linda de Mol was de trend van het gezonde eten opgevallen en deed een rellerige oproep, dat een frietje op zijn tijd moet kunnen! Beetje vreemd voor een vrouw die ruiterlijk toegeeft, dat ze heel ver gaat in het sleutelen aan haar uiterlijk. Een biologisch frietje van Karels Bio-frietkraam op de Leidse markt maakte deze maand gewoon deel uit van mijn Detox Balans! Wel zonder saus uiteraard. 🙂

Lees ook mijn eerdere blogs over Detox:

Detox: Food 4 Thought (1) Detox: Good 4U? (2) Detox Challenge (3) Detox: A Cold Shower (4) Detox Experience (5) Detox: Move Your Body (6) Detox: Horizon (7)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s