Calvin Harris: new Milli Vanilli?

DJ’s zijn de nieuwe supersterren in de wereld. Dat was al in de muziekscene, maar ze zijn nu ook grensoverschrijdend bezig. Namen eerder al acteurs en actrices de plek van supermodellen in, nu zijn ook dj’s actief op dat terrein. Tiësto doet commercials voor horloges en Calvin Harris zelfs voor ondergoed. Nou ziet Calvin Harris er ook wel erg strak uit tegenwoordig. Noem het jaloezie, maar ik krijg er ook een licht Milli Vanilli-gevoel bij.

Weet u het nog? Twee knappe broers, die eind jaren ’80 de wereld veroverden met hun gladde soul-pop en soepele danspasjes. Topproducer Frank Farian (Boney M, Eruption, La Bouche) was de grote man achter de muziek. Niets aan de hand dus. Wat er allemaal in de studio gebeurde, kon niemand echt iets schelen. Totdat de heren Vanilli de grootste muziekprijs ter wereld wonnen: een Grammy. Dan gaan mensen zich afvragen of het allemaal wel zuivere koffie is. Het einde mag bekend worden verondersteld. De heren zakten door de mand, omdat ze geen noot hadden gezongen op hun hits. Ze moesten hun Grammy inleveren en werden paria’s in de muziekbusiness. Zij waren de Lance Armstrong van de muziek, zou je kunnen zeggen. Je zou er hard om kunnen lachen, als niet een van de broers jaren later door zelfmoord aan zijn eind kwam.

Nou wil ik Calvin Harris nergens van beschuldigen, maar is het u wel eens opgevallen, dat al die succesvolle deejays knappe kerels zijn. Terwijl in mijn beeld je toch op zijn minst een enorme nerd moet zijn om jaren op je slaapkamertje achter je laptop muziek te moeten maken. Of zouden alleen knappe deejays een platencontract krijgen? Kijk naar de eerste clips van Calvin Harris (toen zijn muziek nog minder dan tegenwoordig dertien in een dozijn was) en het is duidelijk. Het verhaal van lelijke eendjes en mooie zwanen is nog steeds actueel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s