Fast Furious (Paul Walker)

The Fast & The Furious, deel 1 uit de succesvolle reeks, was een schaamteloze kopie van Point Break, maar dan in de wereld van illegale straatraces in plaats van de surfscene. Nou is Point Break een van mijn favoriete films uit de jaren 90. Niet alleen vanwege Keanu Reeves en Patrick Swayze of de voor die tijden geweldige achtervolging, maar ook omdat de scheidslijn tussen de good en bad guys lekker onduidelijk was.

Point Break kreeg nooit een vervolgfilm en Fast & Furious heeft nu deel 7. Het commerciële succes is ongekend en dus zijn de belangen groot. En dan gaat de sterspeler ironisch genoeg naar gene zijde door met zijn Porsche tegen een lichtmast te rijden. De vergelijking met James Dean is erg opvallend. Qua ongeval en auto, maar Paul Walker is eveneens een schandalig knappe kerel. En beiden waren ze bezig met de opname van een film, die postuum werd uitgebracht. Bij Furious 7 is onduidelijk waar Walker echt is en waar digitaal. Het maakt het een rare kijkervaring.

56258INTO THE BLUE

Ik had een paar delen in de reeks gemist en er is veel veranderd sinds het frisse deel 1. Dat geldt vooral voor de scheidslijn tussen goed en kwaad. Die is tegenwoordig van begin tot eind haarscherp en voor twijfel is geen ruimte. Ten tweede zijn de good guys ongeveer onsterfelijk: na de meest bizarre stunts, stappen ze uit de auto, knikken hun nek en lopen zonder een schrammetje door. Tot slot draait het niet meer om straatraces, maar gaat het nu om een soort geheime dienst die onmogelijke opdrachten uitvoert, maar dan met auto’s. Mission Impossible on Wheels.

499753-add263da-5a52-11e3-ae40-d33e7a4d8181FURIOUS 7

Aan het begin van de film gooit het zoontje van Paul Walker een speelgoedautootje uit de gezinswagen op de stoep. “Auto’s vliegen niet!”, zegt Paul. In deel 7 blijkt niets minder waar! Ga het zien om het te geloven. En hoewel de hoofdrolspelers onsterfelijk lijken, hebben de makers met het eind van de film toch een mooie ‘grafrede’ voor Paul Walker gemaakt. Toch benieuwd hoe ze dit verlies in deel 8 gaan oplossen. De belangen zijn torenhoog: deel 7 bracht in minder dan twee weken al meer dan $ 800 miljoen op!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s