Wild (Reese Witherspoon)

De Pacific Crest Trail in je eentje wandelen en zo in het reine komen met jezelf. Dat is in één zin waar de film Wild over gaat. Reese Witherspoon speelt Cheryl Strayed om wiens tocht de film draait. Net gescheiden, omdat ze een puinhoop van haar leven had gemaakt met veel seks, drugs en rock and roll. Maar er zijn nog veel meer demonen in haar verleden. Kind van een gebroken gezin en een vader met losse handjes en een moeder die op 45-jarige leeftijd aan kanker overlijdt.

Niet echt voorbereid of getraind begint ze aan de tocht. Alle enge dingen die kunnen gebeuren, krijgt ze op haar pad, maar ze komt toch vooral haar eigen angsten en herinneringen tegen. Maar ook Michiel Huisman, met wie ze de meegebrachte condooms eindelijk kan gebruiken.

Reese Witherspoon is een van de powerwomen in het huidige Hollywood.  Voor haar rol in de biopic over Johnny Cash Walk the Line, kreeg ze destijds terecht een Oscar. Overtuigend speelde ze de rol van zijn vrouw en liedjesschrijver June Carson. De film Wild produceerde ze mede en als regisseur was er de Canadees Jean-Marc Vallée, die vorig jaar imponeerde met Dallas Buyers Club. Maar bekijk vooral eens zijn coming-of-age film C.R.A.Z.Y. Het is te danken aan het sterke spel Reese, maar ook van zijn talent dat deze film twee uur boeiend blijft. Gezien de wat voorspelbare verhaallijn is dat een grote prestatie.

IMG_4964

C.R.A.Z.Y.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s