National Cycle Network (UK by bike 3)

We waren niet de enige fietsers, die de boot naar Dover namen. De meeste met bepakking en regenkleding aan. Je moet een beetje avontuurlijk aangelegd zijn om in Engeland te gaan fietsen. Vorig jaar deden we in Wales een groot stuk van de B5. De B staat voor Bicycle Route en de 5 geeft het nummer aan binnen het zogeheten National Cycle Network. Dat klinkt serieus en professioneel.

 Deze keer zouden we vooral de B2 doen. Die loopt ongeveer langs de hele zuidkust. Zeg maar van Dover tot Plymouth. Op Internet en in mijn fietsreisgids stond dat het traject nog niet helemaal aaneengesloten is, maar dat daar hard aan wordt gewerkt.

Engeland is echter een onderontwikkeld land wat betreft fietsen. Fietsen is voor daredevils en excentriekelingen, zoals Boris Johnson. De conditie van de fietspaden is niet vergelijkbaar met een fietsland als Nederland. Dat start meteen al in Dover, waar de B2 over de kliffen gaat via een steil, smal grindpad dat overgaat in een soort knollenveld. Goed terrein voor een mountainbike,  maar niet echt geschikt voor andere fietsen.

 Andere barrières zijn de vele hekjes, gevaarlijke oversteken, drempels, geparkeerde auto’s en een heel stuk door een weiland. Dat verwacht je niet voor een National Cycle Network.  Soms waren er al goede stukken fietspad aangelegd om de zwakke stukken te vermijden, maar waren de bordjes nog niet aangepast. Er wordt dus wel degelijk gewerkt aan uitbreiding en verbetering. De stukken langs de zee, over de kliffen of via de boulevards gaven prachtige uitzichten over het water. Want uiteindelijk is het een prachtig stuk Engeland dat je op de fiets beter kunt waarderen dan met de auto.

Lees ook deel 1 UK by bike en deel 2 Runkeeper Rules (UK by bike 2)

Advertisements

1 thought on “National Cycle Network (UK by bike 3)

  1. Pingback: Best of 2015 | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s