Self/Less (Ryan Reynolds)

NB. Dit filmblog bevat plot spoilers! 

Noem me één behoorlijke film waar Ryan Reynolds in meespeelt. Veel verder dan Buried kom ik niet! Hij is ooit uitgeroepen tot knapste man in de showbizz volgens People Magazine. Toegegeven, het is geen straf naar de man te moeten kijken, maar het zou aardig zijn als hij wat betere rollen kiest.

De film Self/Less heeft in ieder geval een interessant uitgangspunt, namelijk de verwisseling van identiteit en de zoektocht naar onsterfelijkheid. Dat is op zich niet nieuw, maar in dit geval gaat het om een steenrijke en meedogenloze vastgoedmagnaat. Hij is op sterven na dood en wil zijn ervaring en wijsheid niet verloren laten gaan. Ben Kingsley speelt hem overtuigend, totdat zijn karakter in het jonge sterke lichaam van Ryan Reynolds komt. Die heeft zijn lichaam verkocht in ruil voor een onbetaalbaar geneesmiddel voor zijn zieke dochter. 

Dan wordt het verhaal van deze actiefilm ineens sentimenteel. Daarnaast raakt de logica in de film op, wanneer er in het hoofd van Ryan twee identiteiten zitten, die afwisselend de overhand nemen. De scenarioschrijvers hebben dat opgelost door meer sentimentele wendingen rond de harde zakenman, die toch een soft spot blijkt te hebben.  

 Als je de logica met een korreltje zout en de sentimentele plotwendingen voor lief neemt, blijft er een aardige actiefilm over. De bijna satanische rol van Ben Kingsley (beroemd geworden in de rol van pacifist Ghandi) is vermakelijk maar duurt jammer genoeg te kort.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s