The Martian (Matt Damon)

Op vakantie in  Frankrijk ga ik altijd op zoek naar een bioscoop waar ze Engelstalige films met ondertitels draaien. De keuze is vaak beperkt tot één film, waardoor je soms heel verrassende films ziet. Maar het kan ook zwaar tegenvallen. Mission to Mars (2000) was zo’n misser. Op IMdb krijgt hij een 5,5! Ik ben blijkbaar niet de enige die het een flop vindt. 

 Maar science-fictionfilms blijven een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me te hebben. En met de voorbereidingen voor een bemensde trip naar Mars is het maar de vraag of The Martian wel zo fictief is. De bemanning van de derde vlucht naar Mars wordt tijdens werkzaamheden op de rode planeet overrompeld door een zware zandstorm. Er zit niets anders op dan voortijdig met het luchtschip terug te keren. Tijdens de storm raakt één astronaut gewond en verdwaald in de storm. De rest van de bemanning ziet zich genoodzaakt hem achter te laten.  

 Matt Damon speelt de voor dood achtergelaten astronaut die het voorval toch heeft overleefd. Met al zijn kennis, wilskracht en creativiteit gaat hij alle vraagstukken stuk voor stuk te lijf. Het levert prachtige plaatjes in 3D op. Het verhaal is erg voorspelbaar, bevat weinig plot of goede dialogen. Matt Damon heeft wel weer de perfecte uitstraling om hem geloofwaardig neer te zetten.

De film is veel te lang om te blijven boeien, maar de soundtrack is juist wel weer verrassend. Starman van Bowie is nogal voor de hand liggend, maar disco uit de jaren ’70 (I Will Survive) en ABBA is dat minder. Een van de vrouwelijke astronauten is groot fan van de Zweedse band. Blijkbaar blijft hun muziek ook in de toekomst tijdloos. Dat vond ik eigenlijk het leukste van deze film! 😃

Advertisements

1 thought on “The Martian (Matt Damon)

  1. Pingback: Best of 2015 | KeesPaalvast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s